Mögel i badrum – Hur sanera?

I rum som blir fuktiga och varma trivs möglet bäst och då är såklart badrummen i en stor riskzon. Fuktiga vrår med lite tvål och hudrester som får ligga orört, här bildas det lätt mögel. Man ser det som svarta prickar eller fläckar och ibland kan man även känna av lukten av fukt och mögel. Varm luft som uppstår i badrum bär mer fukt än kall luft och gör att möglet gror och växer.

Hjälp med sanering av badrum i Stockholm.

Fuktspärren ska förebygga mögel

Svartmögel som oftast bildas i badrum är ingen stor hälsorisk, utan kan ganska enkelt tvättas bort från badrummet, men om inte badrummet är ordentligt fuktspärrat finns risken att möglet sprider sig in i väggarna. Fuktspärren ska i vanliga fall hålla tätt så att inte vattnet kan tränga igenom, men om det inte är ordentligt lagt eller kanske väldigt gammalt och slitet så kan fukten ändå komma in. Om man upptäcker fukt- eller mögelskador ska man först ta reda på var det kommer ifrån och försöka åtgärda problemet. Kanske man behöver byta ut material och ersätta med nytt och torrt material, men se till att man stoppar eventuella läckage eller sprickor först.

Håll fukten borta från badrummet – slipp mögel

Det är väldigt viktigt att alla badrum har ordentliga fuktspärrar och man kan även behandla väggarna med Tvärstopp för att hålla fukten borta. Området ska alltid saneras och torkas ut ordentligt, helst med en riktigt bra avfuktare så att inte nytt mögel börjar gro. Tvätta bort mögelfläckar kan man göra med Fulstopp mögeldödande medel, men det tar inte död på mögelsporer eller dålig lukt därför är det viktigt att man även avfuktar ordentligt. När man är färdig med sanering och eventuellt har lagt in nytt material se då till att installera god ventilation i badrummet för att undvika nya problem i framtiden.