Maria Åkerbergs hudvårdsprodukter för en bättre värld

Sedan 1995 har Maria Åkerberg försökt få ut sitt budskap om hur hudvårdsprodukter påverkar användarna och naturen. Maria Åkerbergs hudvård är med i kampen mot ett mer hållbart samhälle och vill att konsumenterna ska se mer kritiskt kring innehållet i produkterna de använder. Genom ökad kunskap om innehållet i produkterna hoppas hon att konsumenternas syn på hudvård kommer att förändras.

Ekologisk hudvård från Maria Åkerberg

Maria Åkerbergs tillverkar hudvårdsprodukter, hårvårdsprodukter och smink. Produkterna är rena, ekologiska, genuina och svensktillverkade. Dermanord tillverkar Maria Åkerbergs produkter och produktionsanläggningen är belägen i Frillesås på halländska västkusten. För Maria Åkerberg är det en självklarhet att använda sig av naturen för att skapa skonsamma produkter. Förutom bivax är produkterna helt fria från animaliska produkter och Maria Åkerberg testar inte sina produkter med djurförsök samt att även förpackningarna är miljövänliga. Alla produkterna för sina vackra färger från växtextrakt och sin ljuvliga doft från eteriska oljor. Råvarorna kommer från hela världen men tillverkningen sker endast i Sverige.

Maria Åkerberg tror på naturlig skönhet och därför är sminkprodukterna en förlängning av hudvårdsprodukterna. Samtidigt som du får en fin yta vårdar även produkterna och skyddar från påfrestningar som huden dagligen får utstå. Självklart är det så att även sminket bara innehåller ingredienser som är bra för huden så som mineraler. Produkterna är däremot fria från mineraloljor och syntetiska oljor. Pigmentet i sminkprodukterna är mättat och produkterna är även dryga vilket innebär att de kan användas länge. Maria Åkerbergs hudvårdsprodukter och smink finns för att du ska kunna skapa en sminkning som gör dig naturligt vacker, framhäver den naturliga skönheten och lystern.

De flesta av ingredienserna i Maria Åkerbergs hudvårdsprodukter har någon form av oberoende miljömärkning. Det är certifieringar som innehas av respektive leverantör. Om någon ingrediens saknar märkning kan det exempelvis bero på att den inte odlas.