Flera fördelar med solskydd på uteplatsen

Det finns ett antal fördelar med att ha ett solskydd på sin uteplats. Två typer av solskydd till en uteplats som fungerar på lite olika vis är terrasstak och terrassmarkiser.

Hitta ditt solskydd till uteplatsen här.

Solskydd uteplats

Olika typer av solskydd till uteplatser

Det finns flera fördelar med att montera solskydd på sin uteplats. För det första gör solskydden att man får en annan känsla på uteplatsen. Med ett solskydd får man en mer ombonad känsla, nästan som att uteplatsen skulle vara ett extra rum. Med många av solskydden kan man skydda sig mot solens varma strålar under dagen och sedan även fälla bort taket och ta del av kvällssolen som kan vara aningen svagare. När man har monterat ett solskydd på sin uteplats får man även en uteplats som kan användas trots att regnet faller.

En terrassmarkis är ett solskydd som fästes i husets fasad eller tak och som kan fällas ut över uteplatsen. En terrassmarkis kan komma med ett antal smarta funktioner som bland annat motorstyrning, automatik efter vind- och solförhållandena samt lampor som ger en mysig belysning kvällstid.

Även terrasstak är ett solskydd till uteplatsen som monteras i fasaden eller i nedersta delen av husets tak. Ett terrasstak har många gånger dock ett par stödjande ben under väven som en del av konstruktionen. De stödjande benen gör att den här typen av terrasstak kan stå emot väder och vind på ett bra sätt.

Använd uteplatsen oftare med ett solskydd

Med ett solskydd till uteplatsen får man alltså en uteplats som kan användas både under sommarens finare dagar och under de dagar som kommer med regn och oväder. Solskydden är även ett fint inslag som kan väljas med olika färger på väven. På det viset kan man inreda sin uteplats i en sammanhängande inredningsstil som passar huset och solskyddet.