Byta värmesystem? Installera fjärrvärme!

Går du i tankarna på att byta värmesystem? Då är fjärrvärme ett bra och prisvärt alternativ. Fjärrvärme är nämligen den vanligaste uppvärmningsformen i Sverige och är ett alternativ som är bra för både dig själv, för plånboken och för miljön.

Läs mer om att installera fjärrvärme

Fjärrvärme – ett miljövänligt och prisvärt alternativ

Genom att välja fjärrvärme som uppvärmningsform tar systemet tillvara på restavfall från skogsindustrin som annars skulle gått förlorade. I fjärrvärmeproduktionen används restavfall från skogsindustrin, som spån, toppar och grenar. Allt sådant som annars skulle gått till spillo. Systemet tar även tillvara på värme som uppstår vid elproduktion i kraftvärmeverk och överskottsvärme från industrier. Genom att installera fjärrvärme får du ett prisvärt alternativ för uppvärmning. Kostnaden som du betalar för installation är en bra investering med lång livslängd. Installationskostnaden är låg, prisnivån på värmen är stabil och kostnader för underhåll är låga. Kort och gott, ett alternativ som gynnar dig själv, din plånbok och miljön.

Så fungerar fjärrvärme

Fjärrvärmen produceras i en central pannanläggning med hett vatten som värmer hela samhällen. Fjärrvärmen transporteras med det heta vattnet i välisolerade rör till hus och byggnaders värmeväxlare. Det är värmeväxlarna som ser till att elementen blir varma och så att det finns varmvatten i kranen.

Fjärrvärme från Solör Bioenergi

Att installera fjärrvärme kan gå till på olika sätt beroende på vilken leverantör du vänder dig till. Solör Bioenergi är Sveriges ledande aktör inom förnybara energibränslen och erbjuder helhetslösningar till alla sina kunder. Verksamheten är uppbyggd i flera regioner och i varje region finns expertis med lång erfarenhet inom branschen. Då kan du vara trygg i att i varje region finns medarbetare för att sköta ortens fjärrvärme och snabbt finnas till hands om eventuella problem skulle uppstå. Läs mer om Solör Bioenergi och deras erbjudande för att ansluta fjärrvärme.